Du er her:

Skjerstad Barnehage

Skjerstad barnehage er en en-avdelings barnehage med barn fra 1-6 år.

I januar 1999 ble barnehagen en del av Skjerstad oppvekstsenter.

Skjerstad skole og Skjerstad barnehage har felles administrasjon. Rektor har ifølge vedtaket det overordnede ansvaret for oppvekstsentret, men barnehagestyreren har ansvaret for barnehagen.

 

Barnehagens lokaler stod ferdig rundt 1997, og de er bygd for barnehagedrift. Barnehagen er bygd i ett med skolen, men vi har egen utelekeplass.

Barnehagen er bygget med mange spennende løsninger og utforminger, form, farger og lyssetting er spesielt spennende.

Barnehagen har både store og små rom, der ungene kan utføre ulike aktiviteter. Vi har et koserom, med madrasser og puter i forskjellige former og størrelser. Vi har et kjøkkenrom, der vi har dukker, kjøkkenutstyr og utkledningsklær.

Vi har et spennende rom, der det er bygget ei skute, som en hems oppe på veggen, og under skuta har vi ei løvehule, med forheng foran. I dette rommet har vi klosser, lego, biler og togbaner, og ei sklie. I hoved rommet, som er ganske stort, foregår det bordaktiviteter som spill, pusling, forming, tegning og spising.  Vi har også et rom som er kombinert garderobe og formingsrom, der har vi plastilina og malesaker.

 

Barnehagen ligger i naturskjønne omgivelser, nær skog og fjære. Barnehagen disponerer selv en gammel hage med variert beplantning. I tillegg har vi kirke, butikk, gårder med dyr, skole og samfunnshus med gymnastikksal i nærheten.